Designprocessen

KONCEPT

Jag inleder alltid arbetet med en brainstorm av idéer. Du får hjälp med att översätta det du står för, vill nå ut med och förmedla, till en visuell metafor. Jag skapar ett grundläggande koncept och skissar upp en layout. Genom att börja på papper går arbetet fort, processen blir transparent och du som beställare har lätt att överblicka och göra ändringar.

pencil2

GRAFISK DESIGN

När layouten är klar plockar jag ut en färgpalett och hittar passande typsnitt. Finns redan en grafisk profil, utgår jag från denna för att den slutliga hemsidan skall hänga samman med resten av företagets visuella kommunikation utåt. Om grafisk profil inte finns brukar jag utgå jag från en logotyp, en skylt eller ett visitkort. Det är a och o att hemsidan speglar verksamheten och går i samma stil.

story

IMPLEMENTATION

Jag implementerar den framtagna designen och sätter ihop alla delar till en interaktiv webblösning. Jag testar sedan att hemsidan är kompatibel med olika webbläsare och plattformar såsom smartphones.

TEXT OCH BILD

Efter att hemsidan fungerar och ser ut som den skall så fyller jag den med innehåll. Om så önskas hjälper jag till att formulera texter och att fotografera bilder i högupplöst format. För bästa resultat beskär och efterbearbetar jag bilderna i Photoshop.

designbycia.com | Design av hemsidor